Main Page

From Wikis Og Blogs

Wiki successfully set up.

Contents

[edit] Wikis og blogs

I de seneste år har både wikis og blogs opnået stor omtale. En wiki er kort forklaret en form for encyklopædi, hvor brugerne af wikien kan være med til at udvide. En blog kan optræde i mange former, men der er stadig tale om en form for vidensdeling, hvor det dog kun er ejeren af siden, der kan udgive noget, altså et mere statisk system.

[edit] Hypermediesystemer

Hypermediesystemer har som koncept efterhånden fået nogle år på bagen. Konceptet stammer bl.a. fra pionærer som Borge og Ted Nelson, som beskrev hypermediesystemer længe før, at de rent faktisk kunne realiseres i hvert fald på en computer.

Disse tidlige tanker har så ledt til forskellige tidlige hypermediesystemer, men også en række problemstillinger. Problemstillinger har så fuldt med op i tiden og nye er kommet til, hvor producenter af hypermediesystemer har forsøgt at løse disse problemer på forskellig vis.

Som et væsenligt nyere skud på stammen end de tidlige hypermediesystemer kommer wikis og blogs så ind i billedet, men hvordan bliver der taget hånd om disse problemstillinger?

[edit] Baggrund for Wikis og Blogs sidens tilblivelse

Denne wiki er blevet udviklet som led i det obligatoriske arbejde i forbindelse med kurset Hypermedier og WebÅrhus Universitet.

[edit] Refleksion

Som førstegangsudgiver på en wiki var det noget af en mundfuld at sætte sig ind i opbygningen af en wiki. Med en datalog baggrund var det dog ikke selve tekstformatteringen eller links, der gav vanskeligheder, men det, at man pludseligt ikke skulle skrive linæert mere, men kunne opbygge opgaven, som en hypertekst. Dette gav selvfølgelig grundlag for en del premature organization, som jeg dog ikke forsøgte at undgå, da det nu engang er rart at have bare en smule overblik over en ret diffus tekst opbygning.

[edit] Referencer

Hovedsageligt har jeg benyttet arbejdet ud fra følgende tekster:

  1. KMS: A Distributed Hypermedia System for Managing Knowledge in Organizations (1988) af Robert M. Akscyn, Donald L. McCracken & Elise A. Yoder.
  2. Intermedia: Issues, strategies, and tactics in the design of a hypermedia document system (1986) af L. Nancy Garrett, Karen E. Smith & Norman K. Meyrowitz.
  3. Reflections on Notecards: Seven Issues for the Next Generation of Hypermedia Systems (1988) af Frank G. Halasz.
  4. How and why Wikipedia works: an interview with Angela Beesley, Elisabeth Bauer and Kizu Naoko (2006) af Dirk Riehle.
  5. A Content-Driven Reputation System for the Wikipedia (2007) af B. Thomas Adler & Luca de Alfaro.
  6. Why We Blog (2004) af David R. Millen, Jonathan Feinberg & Bernard Kerr.

Derudover har jeg brugt slides, notater fra forelæsninger og i noget mindre grad de andre tekster fra kompendiet.

Personal tools