Skatval

From Nn P Norsk

[Denne artikkelen finnes også på engelsk]
Mente du brukeren Skatval på forumet?
Skatval
skatval.jpg
Skatvals flagg
Motto : With History and Future
Demonym/etnonym Skatvalsk, skatvalere
(evt. skatvalinger)
Region Nova Norway
Folketall
 - NationStates
 - Roleplay

Over 3,5 milliarder
Ukjent
Hovedstad Aglo
Største byer Flioda, Vinge og Aglo
Offisielle språk Norsk og færøysk
Styre
 - Konge
 - Statsminister
 - Største parti
 - Regjering
Konstitusjonelt monarki
Erik I
Andreas Wogt (K)
Det konservative parti
Konservativ-liberal koalisjon
Nasjonalsang Barn av Skatval
Territorier Langstein, Colonial India og The Gaza-Strip
Valuta Skatvalske kroner (SKK)
Toppnivådomene (TLD) .sk
Nasjonale symboler
 • Sport
 • Dyr
 • Blomst

Ski
Havørn (Haliaeetus albicilla)
Blåveis (Hepatica nobilis)

Skatval er en av de største nasjonene i Nova Norway, regnet etter folketall i NationStates. Skatval er delt inn i de undernasjonale enhetene fylker, men disse er ikke delt inn i kommuner (pga. Skatvals lille areal). Skatval ble selvstendig etter en rekke geriljakriger (som riktignok spredte mer frykt enn ødeleggelse), demonstrasjoner og økonomiske blokkader mot Skatval-Brandenburg i 1988, og innførte konstitusjonelt monarki med det samme. Kong Magnús III ble kronet, men han abdiserte i 1998, og tronen ble overtatt av nåværende Kong Erik I.

Contents

[edit] Geografi

I nordøst ligger Forbord fylke, det største fylket, men også det tynnest befolkede (bare 100.000 innbyggere). Forbord er et fjellendt landskap med mye skog, og dette landskapet møter brått slettene i Flioda fylke lengre mot vest. Midt i brytningen mellom disse to karakteristiske landskapene ligger hovedstaden Aglo. Selve byen ligger på en slette, men området der 1. Vinter-OL ble arrangert er landskapet mer likt Forbord fylkes. Ellers er landskapet i resten av Skatval flatt og delvis kupert. Klimaet er likt over hele landet, med balansert sommerklima og kaldre vintre.

[edit] Fylkene

Fylkene og plasseringen til største byene

Skatval er delt inn i 5 fylkeskommuner (til daglig bare kalt fylker), og ett sentralterritorium (som også ofte blir bare kalt fylke):

At Skatvold er et sentralterritorum har i dag ingen administrativ eller reell betydning, men navnet har hengt igjen siden området var Skatval-Brandenburgs administrasjonssenter i Skatval. Skatvals samlede areal er egentlig ganske lite, og derfor er fylkene de minste administrative enhetene; altså fordi at en kommuneinndeling ville ført til knøttsmå kommuner, eller fylker med én eller to kommuner. Fylkene tar seg av de fleste oppgaver som i det virkelige Norge ville tilhørt kommunen eller fylket, og også til en viss grad staten. Skatval er fortsatt en sentralstat (ikke føderasjon), men man har satset på effektivitet og minst mulig byråkrati i den statlige administrasjonen. I dag er Aglo i Flioda fylke hovedstad.

[edit] Demografi

Skandinaviske undergrupper, derav skatvalingene som egen etnisk gruppe, er i flertall. Den største minoriteten er brandenburgere.

 • skandinaver - 96%
  • skatvalinger - 87 %
  • brandenburgere - 6 %
  • andre skandinaver - 3 %
 • andre hvite - 1 %
 • andre grupper - 3 %

[edit] Religion

Skatvals statsreligion er protestantisk kristendom (det er dog under diskusjon om statskriken bør fjernes), men det er uansett religionsfrihet. Katolisismen er også ganske utbredt.

 • kristne – 57 %
  • protestanter – 43 %
  • katolikker – 17 %
  • ortodokse – 0,5 %
  • reformerte – 6,5 %
 • muslimer – 3 %
  • shiamuslimer – 2,5 %
  • sunnimuslimer – 0,5 %
 • andre retninger - 6 %
 • ingen tilknytning - 34 %

[edit] Media

Visste du at...

... det er totalforbud mot privat hold av skytevåpen i Skatval med mindre man har særstilt tillatelse fra staten?

... Kåre Skithustrøen og Vegard Øvreli er de to lengstsittende statsministrene i Skatval, begge med 8 år i statsministerkontoret?

... Skatval egentlig er navnet på Eriks hjembygd?

Skatval har tre statseide kanaler; Kanal 1, TV4 og Kanal 5. Kanal 1 og Kanal 5 finnes også på radio. Skatvals regjering statset tidlig på at media skulle vokse, men kringkastningsteknologien ligger enda på et tidlig stadium, særlig når TV-sendingene under Brandenburgertiden (frem til 1988) ble sendt i svart-hvitt. I tillegg var sendingene den gang på forhånd godkjent av staten slik at ingenting som var kritisk til okkupasjonsstyret ble kringkastet.

Skatvals landsdekkende TV-kanaler: (Med lenker til vignettene deres)

Den kanalen som i dag heter TV4 var i utgangspunktet en privateid kanal, og skulle få navnet TV1. Staten, som eide Kanal 1, protesterte, og mente TV1's navn var en ren kopiering av Kanal 1's. TV1 måtte derfor bli hetende TV4, istedet. Et halvt år etter opprettelsen ble kanalen imidlertid solgt til Kanal 1. Kanal 5 ble opprettet av staten i 2001 for å være den første landsdekkende kringskasteren som sendte utelukkende på færøysk. Det betyr at Skatval idag har fem landsdekkende TV-kanaler der Kanal 1, TV4 og Kanal 5 er statseide, og de to andre er privateide.

[edit] Se også

[edit] Eksterne lenker

Personal tools