Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

From Wikitripoli

(Difference between revisions)
m (αφαίρεση εικόνας)
Line 1: Line 1:
-
Το '''Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου''' είναι ελληνικό [[Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα]] με έδρα την [[Τρίπολη Αρκαδίας|Τρίπολη]], ενώ ορισμένες από τις σχολές του λειτουργούν και σε άλλες πόλεις της [[Περιφέρεια Πελοποννήσου|Περιφέρειας Πελοποννήσου]]. Ιδρύθηκε με το ΠΔ 13/2000 και υπήρξε αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, ειδικά μετά το κλείσιμο της [[Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης|Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Τρίπολης]].
+
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ιδρύθηκε με το ΠΔ 13/2000. Έχει ως έδρα του την Τρίπολη και αναπτύσσεται σε επίπεδο ολοκληρωμένων Σχολών στις πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  
 +
Η λειτουργία του Πανεπιστημίου εγκαινιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2002 με την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας.
 +
Στόχος της ίδρυσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι η δημιουργική συμβολή στην ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελληνική περιφέρεια, με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που να ανταποκρίνονται ως προς το περιεχόμενο των σπουδών, την έρευνα και τη διδασκαλία στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου με εθνική, Ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναφέρεται στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό, φιλοδοξώντας να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με την Ελληνική ομογένεια και να καταστεί ένας πόλος συνεργασίας και πνευματικής δημιουργίας για τους απανταχού Έλληνες. Παρατίθεται το πρώτο άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος, ίδρυσης του Πανεπιστημίου.
-
Η λειτουργία του Πανεπιστημίου εγκαινιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2002 με την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Η Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου (μαζί με ορισμένες Υπηρεσίες του) στεγάζεται κοντά στο κέντρο της πόλης, στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο ποιητής [[Κώστας Καρυωτάκης]].
 
-
 
-
==Σχολές==
 
-
 
-
*'''Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας'''
 
-
** Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών
 
-
** Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών
 
-
 
-
*'''Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας'''
 
-
** Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
 
-
 
-
*'''Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών''' (με έδρα την Καλαμάτα)
 
-
** Τμήμα Ιστορίας,Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών
 
-
** Τμήμα Φιλολογίας
 
-
 
-
*'''Σχολή Κοινωνικών Επιστημών'''
 
-
** Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
 
-
 
-
*'''Σχολή Καλών Τεχνών''' (με έδρα την Κόρινθο)
 
-
** Τμήμα Θεατρικών Σπουδών
 
-
 
-
*'''Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής''' (με έδρα τη Σπάρτη).
 
-
** Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού
 
-
** Τμήμα Νοσηλευτικής
 
-
 
-
==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==
 
[http://www.upelop.gr/ Επίσημη ιστοσελίδα]
[http://www.upelop.gr/ Επίσημη ιστοσελίδα]
-
 
-
[[Κατηγορία:Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα]]
 
-
[[Κατηγορία:Νομός Αρκαδίας]]
 

Revision as of 21:13, 6 September 2006

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ιδρύθηκε με το ΠΔ 13/2000. Έχει ως έδρα του την Τρίπολη και αναπτύσσεται σε επίπεδο ολοκληρωμένων Σχολών στις πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η λειτουργία του Πανεπιστημίου εγκαινιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2002 με την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Στόχος της ίδρυσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι η δημιουργική συμβολή στην ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελληνική περιφέρεια, με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που να ανταποκρίνονται ως προς το περιεχόμενο των σπουδών, την έρευνα και τη διδασκαλία στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου με εθνική, Ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναφέρεται στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό, φιλοδοξώντας να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με την Ελληνική ομογένεια και να καταστεί ένας πόλος συνεργασίας και πνευματικής δημιουργίας για τους απανταχού Έλληνες. Παρατίθεται το πρώτο άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος, ίδρυσης του Πανεπιστημίου.

Επίσημη ιστοσελίδα

Personal tools