Θράκη

From Greektv

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

  1. Πλάκα: Το βασικότερο κέντρο εκπομπής της Θράκης μαζί με αυτό του Πυθίου αποτελούν τα προπύργια της ακριτικής Ελλάδας για την αναμετάδοση όλων των πανελλήνιων τηλεοπτικών σταθμών! Είναι το βασικό Κ.Ε. της Αλεξανδρούπολης και επιπρόσθετα καλύπτει το δήμο Σαπέων, την ανατολική πλευρά του νομού Ξάνθης,την Κομοτηνή, μεγάλο κομμάτι του νότιου Έβρου, τη βόρεια πλευρά της Σαμοθράκης, και μικρό μέρος των απέναντι τουρκικών παραλίων, κάτι που θα επιτύγχανε καλύτερα με ισχυρότερους πομπούς!
  2. Πύθιο : Το ισχυρότερο Κ.Ε. του νομού Έβρου με κάλυψη της Ορεστιάδας και όλων των όμορων περιοχών
  3. Λευκίμη Λόγω της γεωγραφικής του θέσης καλύπτει ολόκληρο το ανατολικό τμήμα του Έβρου κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων όμως λόγω διακρατικής συμφωνίας χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την ΕΡΤ και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς!
  4. Κήποι: Το κεραιοσύστημα αυτό ήταν τοποθετημένο στο υδραγωγείο του Πέπλου, με την ιδιαιτερότητα να μην καλύπτει το ίδιο το χωριό Πέπλος (το οποίο καλύπτει η Πλάκα) αλλά περιοχές βόρεια και ανατολικά, και πρόσφατα μεταφέρθηκε στο ύψωμα πάνω από το τελωνείο των Κήπων διατηρώντας περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά εκπομπής με επιπρόσθετα την κάλυψη των Φερών που πριν γινόταν εν μέρει!
  5. Φέρες: Τοπικό κεραιοσύστημα του δήμου Φερών! Αρχικά βρισκόταν στο χωριό Δορίσκος και χρησιμοποιήθηκε μόνο για αναμεταδόσεις δορυφορικών καναλιών! Από το 1995 μεταφέρθηκε στο λόφο της Αγίας Παρασκευής και καλύπτει μόνο την κωμόπολη με αυστηρά κατευθυντική εκπομπή.
  6. Πεντάλοφος: Ακριτικό Κ.Ε. στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας. Εκπέμπει το σύνολο των πανελλήνιων Τ/Σ και κάποιους τοπικούς!
  7. Σουφλί: Τοπικό Κ.Ε. που καλύπτει μόνο την κωμόπολη του Σουφλίου με υπερκατευθυντικούς πομπούς των 2 Watt!

ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

  1. Δεξαμενή: Τοπικό Κ.Ε. για την πόλη της Κομοτηνής που χρησιμεύσε αρχικά για τις αναμεταδόσεις τοπικών καναλιών του νομού καθώς η πόλη και ο νομός καλύπτεται γενικά από τη Θάσο και στα ανατολικά του από την Πλάκα. Στη συνέχεια εξέπεμψαν και πανελλήνιοι Τ/Σ που δεν λαμβάνονταν καθαρά στην περιοχή από τη Θάσο και την Πλάκα.

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

  1. Παναγιά: To K.E αυτό βρίσκεται στο ομώνυμο ύψωμα στα βόρεια της πόλης και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους τοπικούς Τ.Σ & Ρ.Σ., καθώς για τους πανελλήνιους ο νομός καλύπτεται στην πλειονότητά του από τη Θάσο και τα ανατολικά του από την Πλάκα Αλεξανδρούπολης.
Personal tools