Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια

From Greektv

Επιστροφή στην Αρχική σελίδα

Contents

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 1. Υμηττός : Βρίσκεται στην Ανατολική Αττική και είναι το κύριο κέντρο εκπομπής του νομού. Από εκεί εκπέμπουν σχεδόν όλοι οι Ρ/Σ και Τ/Σ του νομού. Καλύπτει όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο, το ΝΔ τμήμα του νομού Αττικής και τα παράλια της νότιας & νοτιοδυτικής Εύβοιας, ενώ σταθμοί που εκπέμπουν από Υμηττό με μεγάλη ισχύ (π.χ. ΣΚΑΪ, ΕΡΤ) έχουν ληφθεί από Χαλκιδική μέχρι και Κρήτη!.
 2. Αέρας Πάρνηθας: Βρίσκεται στη βόρεια Αττική και καλύπτει τηλεοπτικά τις βόρειες περιοχές του νομού, τις ανατολικές (όσες είναι στη σκιά της Πεντέλης (π.χ. Μαραθώνας) και τις περιοχές κάτω από τον Υμηττό (Βύρωνας), την δυτική πλευρά των Τουρκοβουνίων (Γαλάτσι) καθώς και αρκετά απο τα νότια προάστεια, τα παράλια της βορειοδυτικής και κεντρικής Εύβοιας και όλη την ανατολική Στερεά Ελλάδα μέχρι και την Λαμία σε μερικές περιπτώσεις. Από την Πάρνηθα εκπέμπουν όλοι οι Τ/Σ πανελλήνιας εμβέλιας, αρκετά τοπικά κανάλια καθώς και μερικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, συνήθως στην ίδια συχνότητα με αυτή του Υμηττού (π.χ. ΑΝΤ1 στους 97,2, ΣΚΑΪ στους 100,3 κλπ.). Ορισμένοι πομποί στην Πάρνηθα είναι οι ισχυρότεροι επί ελληνικού εδάφους (έως 20 KW) και έχει αναφερθεί λήψη από την Αλεξανδρούπολη ως τη Ρόδο τις περιόδους με έντονη ατμοσφαιρική διάδοση!
 3. Αίγινα: Το κεντρικό νησί στον Αργοσαρωνικό. Καλύπτει όλα τα παράλια του Σαρωνικού κόλπου και κυρίως τα νοτιοανατολικά παράλια του νομού Αττικής.
 4. Γέρανια: Βουνό στα Ανατολικά του Νομού Αττικής. Εξυπηρετούσε τις περιοχές του Αργοσαρωνικού και τα παράλια του Κορινθιακού κόλπου. Πλέον μόνο κρατικοί Ρ/Σ και Τ/Σ εκπέμπουν από εκεί.
 5. Λαύριο: Κέντρο εκπομπής για την πόλη του Λαυρίου και τη γύρω περιοχή.
 6. Σούνιο: Τοπικό Κ.Ε. για το Σούνιο και τις γύρω περιοχές
 7. Αναβυσσός: Τοπικό Κ.Ε. για την Αναβυσσό και την Παλαιά Φώκαια.
 8. Βάρη: Τοπικό Κ.Ε. που καλύπτει τα σημεία της Βάρης και της Βάρκιζας που δεν έχουν οπτική επαφή με την Αίγινα.
 9. Άγιος Πέτρος - Νέα Μάκρη: Τοπικό Κ.Ε. στο ύψωμα του Αγίου Πέτρου που καλύπτει τη Νέα Μάκρη στα σημεία που δεν γίνεται καλή λήψη από Υμηττό ή Πόρτο Λάφια.
 10. Αυλώνα: Τοπικό Κ.Ε. για τα σημεία της Αυλώνας που βρίσκονται στη σκιά της Πάρνηθας.
 11. Μύτικας Βιλλίων: Ολοκαίνουριο Κ.Ε. που δημιουργήθηκε για την κάλυψη των παραλιακών οικισμών του Κορινθιακού κόλπου στη δυτική Αττική,που μετά την κατάργηση του Ξυλόκαστρου αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα λήψης.
 12. Αγία Μονή Κυθήρων:Τα Κύθηρα αν και γεωγραφικά ανήκουν στην Πελοπόννησο, εντούτοις αναφέρονται εδώ λόγω διοικητικής διαίρεσης.


Στο λεκανοπέδιο Αττικής έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς και διάσπαρτα άλλα ανεπίσημα Κ.Ε. από τα οποία άλλα είναι πλέον ανενεργά και άλλα φιλοξενούν ακόμα πομπούς δημοτικών ραδιοφώνων και παράνομες τηλεοπτικές εκπομπές.

Ειδική ενότητα για αυτά τα Κ.Ε. είναι η παρακάτω:

Λεκανοπέδιο Αττικής (υπόλοιπα Κ.Ε.)

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 1. Λιχάδα: Το βασικό Κ.Ε. της ΒΔ Εύβοιας που καλύπτει επίσημα και τα παραλιακά του απέναντι νομού Φδιώτιδας, ενώ το σήμα του φτάνει μέχρι και τη Θήβα!
 2. Νέα Στύρα/Πόρτο Λάφια: Κ.Ε. στη νότια Εύβοια που εξυπηρετεί και τα ΒΑ παράλια του νομού Αττικής.
 3. Κτυπάς & Βαθροβούνι: Ο Κτυπάς είναι το βασικό Κ.Ε. της πόλης της Χαλκίδας με το σύνολο των Τ/Σ εθνικής εμβέλειας και τοπικούς. Πρόσφατα αποφασίστηκε η μεταφορά του Κ.Ε. σε άλλο σημείο, στο Βαθροβούνι. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά, τα δύο αυτά Κ.Ε. θα αναφέρονται μαζί.
 4. Πράσινο/Αλιβέρι:Μικρό Κ.Ε. για την περιοχή του Αλιβερίου όπως και για τις περιοχές από την απέναντι ακτή όπως τον Ωρωπό, τον Κάλαμο κ.λ.π.
 5. Οχθωνιά: Τοπικό Κ.Ε. στο εσωτερικό της Εύβοιας για την κάλυψη του κεντρικού ανατολικού τμήματός της.
 6. Κύμη: Δημοτικό Κ.Ε. στην κεντρική Εύβοια. Καλύπτει αρκετούς οικισμούς όπως Μετόχι, Χιλιαδού, Σπροπόνες, Βίταλα κ.α.
 7. Σκύρος:Το τοπικό κέντρο εκπομπής του νησιού. Εξυπηρετεί το δήμο Σκύρου και τα σημεία που δεν καλύπτονται από τα Κ.Ε. της ηπειρωτικής χώρας.
 8. Mαντούδι: Τοπικό Κ.Ε. για την κάλυψη των οικισμών γύρω από το Μαντούδι.
 9. Στενή: Τοπικό Κ.Ε. στο Δίρφυ που καλύπτει τη Στενή και τα γύρω χωριά που λόγω γεωγραφίας δεν λαμβάνουν από παραπλήσια Κ.Ε.
 10. Κηρέα: Τοπικό Κ.Ε. που καλύπτει το δήμο Κηρέας.
 11. Μετόχι Διρφύων: Τοπικό Κ.Ε. επίσης στο Δίρφυ που καλύπτει το δήμο Διρφύων
 12. Δήμος Λίμνης: Το τοπικό Κ.Ε. του δήμου Λιμνυέων που καλύπτει τους γύρω οικισμούς που δεν έχουν οπτική επαφή με τα Κ.Ε. της ηπειρωτικής χώρας.
 13. Πετριές: Τοπικό Κ.Ε. για την κάλυψη των Πετριών και των γύρω ορεινών χωριών.

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 1. Χλωμό: Το βασικό Κ.Ε. του νομού Βοιωτίας στο ομώνυμο όρος, και ένα από τα κυριότερα Κ.Ε. της κεντρικής Ελλάδας. Βρίσκεται στο νομό Φθιώτιδας, στην περιοχή της Λοκρίδος, κοντά στα σύνορα με την Βοιωτία. Εξυπηρετεί το μεγαλύτερο τμήμα της Βοιωτίας και τμήματα των νομών Φθιώτιδας και Ευβοίας.
 2. Ελευθεροχώρι (πρώην Δαμάστα): Το βασικό κέντρο εκπομπής της Λαμίας στα νότια της πόλης. Πρόσφατα το κέντρο εκπομπής μετακόμισε από τη Δαμάστα και πήγε στο Ελευθεροχώρι στον Μπράλο. Εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά την πόλη της Λαμίας καθώς λόγω γεωγραφικής ιδιομορφίας δεν καλύπτεται στο σύνολό της από τη Λιχάδα. Σε πολλά σημεία της πόλης "περνά" και το Χλωμό.
 3. Δυο Βουνά: Βασικό κέντρο εκπομπής της Λαμίας και του νομού Φθιώτιδας, στο βουνό Οίτη πάνω από τη γέφυρα Γοργοποτάμου. Εξυπηρετεί την περιοχή της Λαμίας καθώς και περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας μεταξύ όρων Καλλίδρομου και Παρνασσού, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε από Λιχάδα ούτε από Χλωμό. Παρόλο που σαν Κ.Ε. καλύπτει πολύ μεγαλύτερο μέρος του νομού σε σχέση με το Ελευθεροχώρι, εντούτοις μόνο τέσσερεις Τ/Σ εκπέμπουν από εκεί!
 4. Παλαιοχώρι: Κέντρο εκπομπής στο Παλαιοχώρι κοντά στο Μπράλο στο όρος Καλλίδρομο. Εξυπηρετεί τις περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας μεταξύ όρων Καλλίδρομου και Παρνασσού και φιλοξενεί Τ/Σ που δεν εκπέμπουν από "Δυο Βουνά", αλλά υπάρχουν στο Ελευθεροχώρι μιας και το τελευταίο έχει πολύ πιο περιορισμένη κάλυψη!

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 1. Λειβαδιά
 2. Ξηροβούνι (Δίστομο): Κέντρο εκπομπής στο νομό Βοιωτίας, στο βουνό Ξηροβούνι δυτικά του Διστόμου. Εξυπηρετεί μεγάλη περιοχή της Βοιωτίας κυρίως τα δυτικά του νομού καθώς και την Κορινθία. Φιλοξενεί κυρίως κρατικούς Τ/Σ.
 3. Κεφαλή (Αντίκυρα): Κέντρο εκπομπής στο νομό Βοιωτίας, στη χερσόνησο Κεφαλή στον όρμο της Αντίκυρας. Εξυπηρετεί τα Άσπρα Σπίτια και την Αντίκυρα.
 4. Άσπρα Σπίτια : Κέντρο εκπομπής μέσα στην πόλη των Άσπρων Σπιτιών στην παραλία για αναμετάδοση κυρίως δορυφορικών προγραμμάτων.
 5. Δίστομο : Κέντρο εκπομπής σε ένα μικρό ύψωμα μέσα στην πόλη του Διστόμου για αναμετάδοση κυρίως δορυφορικών προγραμμάτων.
Personal tools