Ανατολική Μακεδονία

From Greektv

ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

 1. Παγγαίο: Κέντρο εκπομπής στρατηγικής σημασίας που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την ΕΡΤ με τεράστια κάλυψη σε Μακεδονία και Θράκη. Ο λόγος που δεν χρησιμοποιήθηκε από τους ιδιωτικούς σταθμούς είναι για να αποφευχθούν οι παρεμβολές σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς και το δυσπρόσιτο του σημείου. Καλύπτει σχεδόν το 100% των νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών, ενώ λαμβάνεται ανάλογα με την εκπομπή από τον ανατολικό Έβρο ως το νομό Πιερίας!
 2. Υψάριο Θάσου: Κέντρο εκπομπής επίσης στρατηγικής θέσης, απ' όπου μπορεί και καλύπτει εκτός από όλα τα παράλια της Ανατολικής Μακεδονίας, την ανατολική Χαλκιδική και τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης για τους οποίους αποτελεί και βασικό Κ.Ε. Βρίσκεται στο όρος Υψάριο στη θέση "Τούμπα" και είναι γνωστό και με τα τρία αυτά ονόματα. Οι πομποί στο Υψάριο είναι από τους ισχυρότερους πανελλαδικά (μέγιστο 10KW) γεγονός που καθιστά το Υψάριο ως το βασικό Κ.Ε. της Ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης!
 3. Βασιλάκι (Άγιος Σύλλας): Το τοπικό Κ.Ε. της Καβάλας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και την περιοχή των Φιλίππων, Χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό της Θάσου που λόγω έντονου αναγλύφου της περιοχής παρουσιάζει εντονότατες διακυμάνσεις λήψης μέσα στην πόλη.
 4. Ελευθερούπολη: Μικρό τοπικό κέντρο τοποθετημένο στο Πυροβολείο της περιοχής, σε λοφίσκο βορειοανατολικά της κωμόπολης που λόγω ιδιαίτερης γεωγραφίας δεν καλύπτεται επαρκώς ούτε από τη Θάσο, ούτε από το Βασιλάκι, αλλά ούτε και από τον Κορύλοβο Δράμας. Η πλειονότητα των εκπομπών γίνεται στα VHF με τη συνδρομή του δήμου!

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 1. Άγιος Ιωάννης/Καγιάς: Το κυριότερο Κ.Ε. του νομού Σερρών. Καλύπτει την πόλη και τα γύρω χωριά που έχουν οπτική επαφή και ανάλογα με το που είναι στραμένα τα πάνελ του κάθε καναλιού φτάνει και στα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά άκρα του νομού. Λόγω όμως του ότι το βάρος δόθηκε στην κάλυψη μόνο της πόλης των Σερρών, η εμβέλεια του θεωρείται περιορισμένη για το μέγεθος του νομού.
 2. *Λιθότοπος: Δευτερεύον Κ.Ε. που καλύπτει την Ηράκλεια και τα γύρω χωριά που δεν καλύπτει ο Άγιος Ιωάννης, αλλά όχι το Σιδηρόκαστρο. Σε μεγάλο μέρος της περιοχής αυτής λαμβάνεται και ο Χορτιάτης.
 3. Σιδηρόκαστρο: Τοπικό κεραιοσύστημα τοποθετημένο σε ύψωμα μέσα στην κωμόπολη του Σιδηροκάστρου που προϋπήρχε του Λιθότοπου. Εκπέμπει το σύνολο των πανελλήνιων Τ/Σ.
 4. Κερκίνη/Άνω Πορόια: Τοπικό κέντρο εκπομπής που δημιουργήθηκε για την κάλυψη του βόρειου τμήματος του νομού Σερρών και των οικισμών της κοιλάδας της λίμνης Κερκίνης. Η γεωγραφική απομόνωση του συγκεκριμένου σημείου, τόσο από τις εκπομπές των γειτονικών χωρών Σκοπίων και Βουλγαρίας εξαιτίας του όρους Μπέλες στα βόρεια, όσο και από άλλους νομούς, επέτρεψε την κάλυψη της περιοχής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλληλοκαλύψεων σε όμορες περιοχές του νομού. Στην περιοχή "περνάει" μερικώς μόνο ο Άγιος Ιωάννης Σερρών και ελάχιστα οι ισχυροί πομποί του Χορτιάτη. Οι αναμεταδόσεις αφορούν τα κρατικά και τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια και γίνονται με την εποπτεία του δήμου Κερκίνης αποκλειστικά μέσω NOVA, από το κεραιοσύστημα που τοποθετήθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό Άνω Πορόια, σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο του όρους Μπέλες, για λόγους περιορισμού της κάλυψης στην γύρω περιοχή.
 5. Προμαχώνας:
 6. Αχλαδοχώρι:
 7. Άγγιστρο:

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 1. Κορύβολος: Το βασικό Κ.Ε. του νομού Δράμας! Καλύτει την πόλη και όλες τις περιοχές που βρίσκονται νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά του καθώς και τα σύνορά με το νομό Σερρών και Καβάλας. Η ίδια η Δράμα αν και καλύπτεται από Θάσο χρησιμοποιεί αυτό το κέντρο για την αναμετάδοση όλων των τοπικών καναλιών του νομού και τα πανελλήνιας μετάδοσης κανάλια μεταδίδονται για τις περιοχές που δεν καλύπτει η Θάσος! Λόγω σχετικά χαμηλού υψομέτρου δεν καλύπτει καθόλου τα βόρεια του νομού.
 2. Νευροκόπι: Τοπικό Κ.Ε. που καλύπτει το Κάτω Νευροκόπι και τα γύρω χωριά.
 3. Παρανέστι: Τοπικό Κ.Ε. που καλύπτει το Παρανέστι και τα γύρω χωριά στα όρη Λεκάνης που λόγω γεωγραφικής απομόνωσης δεν καλύπτονται από πουθενά αλλού.
Personal tools