Huizenjacht

From EditThis.info

Praktische zaken betreffende onze nieuwe woning: http://www.immoweb.be/NL/Rent.Estate.cfm?IdBien=1112886&xgallery=&xpage=1


Contents

Agenda

(Leander, 18/7)

We zouden op 30 juli met heel de groep en Wim en Nausikaa proberen samen te komen om het contract te tekenen. De planning is om eerst naar de bank te gaan en dan met hen af te spreken.

(Als 30 juli voor iemand niet gaat is ons enige alternatief 8 augustus.)

Huur

1. (Geert, 10/07)

Ik stel voor dat ik de huur betaal via een lopende opdracht, die ik instel op de 25e van elke maand. Jullie voeren dan een lopende opdracht in op de 18e van elke maand, kwestie dat ik niets moet gaan voorschieten, maar gewoon als het ware elk zijn bijdrage doorstort (in 1 totaalbedrag).


(Leander, 11/07)

Akkoord. Zit jij eigenlijk bij KBC Geert? Want onderlinge overschrijvingen tussen KBC gebeuren wel direct, en een week is dan mss een beetje overschat.


(Geert, 11/07)

Jeps, ik zit bij KBC. Ja een week is inderdaad overdreven, maar dat was maar een vb. Hou er wel rekening mee dat een inter-bank transfer normaal 2 a 3 werkdagen duurt. En als er een weekend of verlofdag tussen zit, kan dat al gauw een extra paar dagen duren, en dan is een week plots niet meer overdreven.


2. (Geert, 10/07)

Huurprijs: ik zou die gewoon delen door 5 en elk evenveel betalen.


(Leander, 11/07)

Ik ben daar uiteindelijk ook wel een voorstander van, want dan is elk gelijk voor de wet.


3. (Geert, 11/07)

Een voorstel van een collega hier, waar miss wel iets in zit:

Ik stelde eerder voor om de prijs gewoon de te delen door 5. Nu 't is een feit dat degenen die de duplex neemt, in feite 2 ruimten heeft en wel een significante meerwaare heeft tov de anderen. Dus (dixit die collega) lijkt het fair om de persoon die de duplex neemt toch iets meer te laten bijdragen.

Een voorstel van mijn kant uit: laat die persoon 75€ per maand meer betalen, i.e. iedereen betaalt 215€, en de mens met de duplex betaalt nog een extra 75€ per maand (i.e. 290€ excl. kosten). Enfin, 't moet ergens een beetje fair blijven ook.


(Mario, 11/07)

In verband met de huur, het lijkt me inderdaad het gemakkelijkste zoals Geert voorstelde. Wij kunnen inderdaad best op tijd het geld storten, soms gebeurt het wel eens dat zo een transactie wat vertraging oploopt...,


(Thomas, 11/07)

Ja dat lijkt mij ergens ook wel het eerlijkst om dat zo te regelen. En via KBC-online gaat dat redelijk snel die betalingen, vooral als 't naar KBC is.


Waarborg

1. (Geert, 10/07)

Ik ga dit weekend al eens horen bij KBC om een rekening voor de waarborg te openen.


(Leander, 11/07)

Van zodra je een rek. nr. hebt, stort ik 460 euro (ik heb toch goed gerekend é).


Brandpolis

1. (Geert, 10/07)

Ik ga morgen eens horen bij een collega welke bank het voordeligste tarief voor de brandpolis aanbiedt.


(Leander, 11/07)

Zeer goed!


(Mario, 11/07)

Voor een brandpolis, ik denk dat mercator daar ook wel een interessant produkt heeft. http://www.mercator.be/page.asp?lang=NL&ID=0230102000

(Leander, 18/07)

Mijn ma betaalt 160 euro per jaar bij AXA. Misschien moeten we toch eens informeren bij een paar verschillende verzekeringsmaatschappijen en de dekking/prijs naast elkaar leggen. Zij zegt dat dat normaal gezien geen probleem is als die verzekering op 1 iemand zijn naam staat: gans het huis is dan sowieso verzekerd. Maar we zouden best eens in augustus een afspraak maken bij enkele verschillende kantoren om alle details na te vragen.


(Thomas, 18/07)

Told ya dat Axa de goedkoopste is :p


(Geert, 19/07)

Ik twijfel er eerlijk gezegd aan of dat inderdaad geen probleem is. 't Is te zeggen: voor die verzekeraar en voor het contract is het inderdaad geen probleem, maar voor de persoon op wiens naam dat contract staat, kunnen er wel minder leuke dingen gebeuren. Het huis is dan inderdaad verzekert, maar die persoon is dan wel hoofdelijk aansprakelijk voor alles en iedereen in de woning en als er iets gebeurt waardoor zijn aansprakelijkheid in het geding komt, dan staat hij er eigenlijk alleen voor, ook al is de aanleiding de fout van een van de anderen. Enfin, ik ga hier niet technisch gaan doen, maar als we maar 1 contract tekenen, dan wil ik wel zeker dat er geen hoofdelijk is (zoals wel het geval is bij een gewone brandpolis, waarbij je pa of ma de verzekeringnemer is en hij dus aansprakelijk is voor jou fouten). Enfin, om maar te zeggen: we verzekeren hier niet enkel het huis, maar ook en vooral onze huurdersaansprakelijkheid, en da's een heikel punt.

Trouwens, die premie die gij daar geeft Leander, het is maar zeer de vraag in hoeverre die representatief is. Zo'n premie is case-dependent, en hangt o.m af van het aantal personen voor wie de verzekeringnemer de aansprakelijkheid draagt, de ligging van de woning, de oppervlakte van de woning, het materiaal waaruit de woning is opgetrokken, etc etc.

Om met een positieve noot te eindigen: ik deel wel je mening wat betreft het vergelijken van een aantal verzekeraars.


Verhuis

1. (Geert, 10/07)

Ik stel voor om te proberen overeen te komen met de huidige huurders dat we eventueel ons gerief opslaan in de kelder en dan allemaal op dezelfde dag 'onze' kamers inrichten. Zo beleven we alles een beetje samen.


(Leander, 11/07)

Dat is ook een beetje mijn plan. 1 september is een zaterdag dus dat is eig perfect, maar we moeten er nog rekening mee houden dat Wim en Nausikaa wrsch nog die plaatsbepaling willen doen eerst.


(Geert, 11/07)

Leander, waar heb je dat eigenlijk gehoord dat er reeds in 2 kamers bedden voorzien zijn? Of zijn dat de huurders van nu die die bedden laten staan ?


(Leander, 11/07)

Nee, dat staat in één van de PDFs die Wim doorgestuurd heeft. Da's ook inboedel van hen die daar staat en die we mogen gebruiken als we willen, zoals ik het toch begrijp.


(Geert, 11/07)

Aha, dat heb ik ondertussen ook gezien. Nu, ik ga ervan uit dat we zowat alles pakken dat we kunnen gebruiken. Nu iedereen blijkbaar content is met zijn kamer, kan iedereen eens zien wat hij daar eventueel kan bijkrijgen en wat hij daarvan wil. Ikzelf kan persoonlijk niet veel bijkrijgen, maar ik neem die gordijnen en die zetels zeker.

We laten ook best zo spoedig mogelijk het een en ander weten een Wim en Nausikaa.


(Mario, 11/07)

Mij lijkt het ook het beste om alles zo een beetje samen te doen. Op die manier kunnen we elkaar ook helpen bij het verhuizen van alle attributen,


Inboedel, huisraad, e.d.

(Mario, 11/07)

In plaats van dan alles samen te kopen en de prijs door 5 te delen, zou ik voorstellen dat iedereen gewoon iets koopt, hij kan dit dan ook gewoon zonder enige discussie meenemen als hij zou vertrekken na een jaar.

Gordijnen

(Leander, 18/07)

De vorige huurder stelde voor om de gordijnen in de duplex over te laten. Nieuw kostten die 420 euro (2 stuks: 1 beneden en 1 boven). Zien jullie dat zitten om de kosten van de benedengordijnen gemeenschappelijk te maken? Die boven betaal ik natuurlijk zelf. En ik zal eerst zien hoeveel ik van de prijs af krijg ;-)


(Thomas, 18/07)

Staat er niet in het contract dat als ze iets laten hangen, dat dat automatisch eigendom wordt van Wim en Nausikaa zonder vergoeding?


Wie wat kan leveren: (aan te vullen)

Thomas

 • Stoomkoker
 • Broodrooster
 • Potten
 • Tupperware
 • Glazen (ne hele hoop, mijn pa eet graag zelfgemaakte choco)
 • Slazwierder
 • Croque monsieur-maker (1-by-1)


Geert


Leander

 • een paar potten en pannen
 • een mixer
 • een elektrische wok
 • een vergiet
 • wat borden, glazen, tassen, kommetjes en bestek


Mario

 • radio-cd speler
 • glazen en bestek
 • een paar glazen kommen (voor in de microgolf)


Wat interessant kan zijn: (aan te vullen)

 • croque monsieur maker
 • radio-cd speler
 • frituurketel


Kamer-verdeling

1. (Geert, 10/07)

Voorkeur: duplex, of een van de 2 grotere kamers


(Leander, 11/07)

(het bovenste deel van de) duplex, of ook een van de 2 grotere kamers


(Geert, 11/07)

Ik trek mij terug uit de race om de duplex en ga voor een van de 2 grotere kamers.


(Geert, 11/07)

Definitieve kamerverdeling

Leander: kamer 'met de rode muur' (i.e. bovenruimte v/d duplex)

Thomas: kleinere kamer op het 1e verdiep

Geert: kamer met de grote kast op het 1e verdiep (zonder lavabo)

Mario: kleinere kamer op het 2e verdiep (met het badkamer meubel)

Jonas: grotere kamer op het 2e verdiep


Thomas:

 • volgens de pdf hebde gij 2 lattenbodems thomas: als ge die niet nodig hebt, dan wil ik die best gebruiken.
 • ik ga van tijd tot tot van je lavabo komen gebruik maken ;)


(Mario, 11/07)

Hier kan ik me zeker in vinden,


(Geert, 11/07)

 • ok that settles it !
 • ps: 'k stel mij vragen bij jonas zijn kortetermijngeheugen...


(Thomas, 11/07)

Dees is ook goed voor mij, maar zoals ik al zei Geert, mijn lattenbodems, mijn dubbbel bed :).


Contract

(Leander, 11/07)

Op het eerste gezicht heb ik daar niet echt opmerkingen over denk ik.


(Geert, 11/07)

Mij lijkt alles ook in orde. Bovendien: uit de contacten die we nu al gehad hebben met Nausikaa en Wim mogen we wel besluiten dat ze betrouwbaar zijn en ons geen pad in de korf gaan zetten.


(Mario, 11/07)

Ook van mijn kant zijn er geen opmerkingen,


Internet en TV

(Leander, 11/07)

Ik denk dat Kotnet de goedkoopste oplossing zal zijn. 2 of 3 mensen van de 5 hebben wel geen login dan maar waarschijnlijk kunnen we gewoon een abonnement nemen met één account zogezegd, en dan gewoon via een router distribueren. Ik zou eigenlijk eerst ne keer moeten bezien hoe die kabels daar juist liggen.

Ik veronderstel dat iedereen TV wil? Ik weet dat er ook iets als Kot-TV bestaat, maar ik weet niet precies hoe dat zit voor meerdere aansluitingen dan. Zal het ook eens moeten bekijken.


(Geert, 11/07)

My best guess is dat daar een modem is, met daaraan een 8-port switch. Een kabel van de modem naar de switch en vervolgens vanuit de switch naar elk van de aansluitingen.

En ja, tv wil ik zeker. Ik was onderweg van de Colruyt tg Thomas hetvolgende idee aan het uiten: we kunnen misschien die onderruimte van de duplex inrichten als een soort 2de zithoek/living, ook (indien mogelijk) voorzien van tv. Zo ontstaan er geen discussies als bv Mario en ik voetbal willen kijken en jullie een of andere natuurdocumentaire...


(Thomas, 11/07)

Ik versta niet goed waarom er 2 of 3 geen login zouden hebben? Kunde geen abonnement voor 5 logins aanvragen ofzo? En TV wil ik ook wel.


(Leander, 12/07)

Je hebt alleen een kotnet-login toch als je student of werknemer bent aan de KUL?


(Thomas, 12/07)

Ik dacht dat je ook kotnet kon nemen via upc voor niet studenten?


Voorstellen onderkamer v/d duplex

(Leander, 11/07)

Zoals gezegd in mijn mail zou ik de volledige duplex-ruimte niet als één geheel beschouwen. Een nadeel van de onderste ruimte als gemeenschappelijk te zien is dat de kamer daarboven wel niet hermetisch afgesloten is ervan. Maar ik zou daar persoonlijk geen probleem mee hebben aangezien ik waarschijnlijk wel iedere keer laatst in mijn bed zal zitten ;-) Maar ik sta gerust open voor discussie...


(Geert, 11/07)

Ga ik mee akkoord.


(Geert, 11/07)

ivm de onderruimte van de duplex: ik zou niks zetten gelijk die zwarte kast van de huidige huurder, want daarmee neemt ge al het licht weg dat via de terras binnenvalt. Ik zou proberen om daar een gezellig hoekje, met veel direct licht van te maken. We kunnen idd eens nagaan in hoeverre Diana haar zetel daar kan geplaatst worden.


(Thomas, 11/07)

Mijn voorstel voor die onderste ruimte van de duplex was mss anders een fitnessruimte :). Maja dan moete ook weer dat materiaal aanschaffen. Just a thought.


(Geert, 11/07)

Ik denk dat de ruimte iets te beperkt is voor een fitness ruimte. Bovendien als we dat doen, dan kan die hooguit door 2 van ons tegelijk gebruikt worden. Ik zou er liever iets van maken waar we allemaal samen plezier kunnen van hebben.


(Leander, 11/07)

Een algemene ontspanningsruimte lijkt mij ook de beste oplossing. We kunnen daar inderdaad ook nog een tv zetten, voor als er voetbal én tennis is :-) Ik kan daar eventueel ook nog mijn elektrische piano zetten (neemt ook niet zoveel plaats in).


(Thomas, 12/07)

Enige voorkeur waar ik mijne Wii zet? Living of dees ruimte? En mijne supernintendo als er gegadigden zijn wil ik ook wel meenemen.


(Mario, 12/07)

TV op mijn kamer is niet echt een must voor mij. Als we beslissen om die ruimte op een zinvolle manier in te richten dan kan die tv die ik hier op kot heb daar gerust staan.


Overzicht kosten

(Geert, 12/07)

Ik stel voor dat ik gewoon alle betalingen in fine uitvoer en dat jullie zekere tijd op voorhand jullie deel overmaken.


Periodieke kosten: € 241,17/pp/maand ovb

 • Huur

€ 1.150/maand (€ 230/pp)


€ 12,94/maand (€ 2,588/pp)


€ 42,91/maand (€ 8,582/pp)


€ ...


€ ...


Eenmalige kosten: € 10/pp ovb

 • Activering internet (cfr. Internet)

€ 50 (€10/pp)


 • Brandverzekering

€ ...


(Thomas, 13/07)

Zijn huur, tv en internet ook geen vaste kosten? En activering internet is een eenmalige kost. Just to be correct :-p :-d.


(Geert, 13/07)

Met variabele kosten bedoelde ik: periodieke kosten en met vaste kosten: eenmalige kosten. Ik dacht dat iedereen dat wel zou doorhebben. Huur is dus een periodieke kost en strict gezien niet eens een vaste kost, vermits die jaarlijks kan geïndexeerd worden. Hoe het zit met het TV en internet abonnement weet ik niet zeker, maar ik denk dat je dat maandelijks moet betalen.


(Thomas, 13/07)

Ik dacht dat een brandverzekering ook maandelijks was. Eens moeten vragen aan onze expert van dienst, Sara Luyckx.

Verjaardag Leander

(Geert, 13/07)

Even en tijdelijke katern om de vergeetachtigen erop te wijzen dat Leander jarig is op 21/07.


(Mario, 29/07)

Oepsie, hier heb ik helemaal overgelezen en ik ben t dan ook vergeten. Anyway, bij deze dan maar een late gelukkige verjaardag!

Personal tools