Θεσσαλία

From Greektv

(Difference between revisions)
(ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)
Line 1: Line 1:
[[Main_Page|Επιστροφή στην Αρχική σελίδα]]
[[Main_Page|Επιστροφή στην Αρχική σελίδα]]
-
=== ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ===
+
=== [[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ]] ===
-
'''[[Πήλιο]]''' :  
+
'''[[Πήλιο]]''' : Το βασικό Κ.Ε. της Θεσσαλίας, με στρατηγική σημασία και μεγάλη κάλυψη. Καλύπτει όλα τα πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και στους τέσσερεις νομούς της, τη νότια και δυτική Χαλκιδική τη βόρεια Εύβοια και την Πιερία. Λόγω μεγάλου υψομέτρου και μεγάλης ισχύος το σήμα φτάνει ως το νομό Κοζάνης, τη Θήβα, τη δυτική Λήμνο και την κεντρική Μακεδονία, όπου δημιουργούνται πολλά προβλήματα παρεμβολών με κοινές συχνότητες του Χορτιάτη. Τις μέρες με έντονη ατμοσφαιρική διάδοση έχει αναφερθεί λήψη από τον Έβρο ως τις Κυκλάδες. Εκπέμπεται το σύνολο των Τ/Σ πανελλήνιας εμβέλειας καθώς και τα κανάλια με πανθεσσαλική άδεια.
 +
Χαρακτηριστικό του Πηλίου είναι ότι ουσιαστικά αποτελείται από δύο Κ.Ε., το δυτικό που λαμβάνεται πανθεσσαλικά και μέσα στην πόλη του Βόλου αλλά έχει πρόβλημα κάλυψης στη Χαλκιδική, και το ανατολικό που έχει μεγαλύτερη κάλυψη αλλά δεν λαμβάνεται καθαρά στο Βόλο.
-
'''[[Σωρός]]''':  
+
'''[[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ|Σωρός]]''': Μικρότερο Κ.Ε. στα νότια της πόλης του Βόλου, πάνω από τις Νέες Παγασές. Δημιουργήθηκε για την κάλυψη της πόλης του Βόλου μέσα στην οποία δεν λαμβάνεται το ανατολικό Κ.Ε. του Πηλίου. Καλύπτει αποκλειστικά τα ηπειρωτικά του νομού Μαγνησίας, τα παράλια του Παγασητικού κόλπου, τον Αλμυρό και ένα μικρό κομμάτι της βόρειας Εύβοιας που έχει οπτική επαφή.
 +
'''[[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ|Σκιάθος]]''': Το Κ.Ε. του ΝΑ τμήματος του νησιού και της πόλης της Σκιάθου που δεν έχει οπτική επαφή με το Πήλιο.
 +
 +
'''[[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ|Σκόπελος]]''': Τοπικό Κ.Ε. για τα σημεία της Σκοπέλου που λόγω γεωμορφολογίας δεν λαμβάνουν από Πήλιο.
 +
 +
'''[[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ|Αλόννησος]]''':Τοπικό Κ.Ε. για τα σημεία της Αλοννησου που λόγω γεωμορφολογίας δεν λαμβάνουν από Πήλιο.
 +
 +
'''[[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ|Ζαγορά]]''': Τοπικό Κ.Ε. στο βόρειο Πήλιο για τη Ζαγορά και τα γύρω χωριά που δεν καλύπτονται από το Πήλιο ή το Χορτιάτη και τη Χαλκιδική.
 +
 +
'''[[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ|Ανάβρα]]''': Καλύπτει τα σημεία του δήμου Ανάβρας στα ΝΔ του νομού που δεν έχουν καλή κάλυψη από το Πήλιο, το Σωρό ή τη Λιχάδα.
 +
 +
'''[[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ|Αργαλαστή]]''':Τοπικό Κ.Ε. στο ΝΔ Πήλιο για την Αργαλαστή και τα γύρω χωριά που δεν καλύπτονται από το Πήλιο ή το Σωρό.
 +
 +
'''[[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ|Προμύριο]]''': Καλύπτει το δήμο Σηπιάδας στο ΝΔ Πήλιο στα σημεία που δεν λαμβάνουν από Πήλιο.
 +
 +
'''[[ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ|Σούρπη]]''': Καλύπτει ορισμένα σημεία του δήμου Πτελεού, στο νότιο τμήμα του νομού που δεν καλύπτονται με καθαρό σήμα από το Πήλιο ή τη Λιχάδα.
=== ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ===
=== ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ===

Revision as of 21:41, 27 April 2009

Επιστροφή στην Αρχική σελίδα

Contents

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Πήλιο : Το βασικό Κ.Ε. της Θεσσαλίας, με στρατηγική σημασία και μεγάλη κάλυψη. Καλύπτει όλα τα πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και στους τέσσερεις νομούς της, τη νότια και δυτική Χαλκιδική τη βόρεια Εύβοια και την Πιερία. Λόγω μεγάλου υψομέτρου και μεγάλης ισχύος το σήμα φτάνει ως το νομό Κοζάνης, τη Θήβα, τη δυτική Λήμνο και την κεντρική Μακεδονία, όπου δημιουργούνται πολλά προβλήματα παρεμβολών με κοινές συχνότητες του Χορτιάτη. Τις μέρες με έντονη ατμοσφαιρική διάδοση έχει αναφερθεί λήψη από τον Έβρο ως τις Κυκλάδες. Εκπέμπεται το σύνολο των Τ/Σ πανελλήνιας εμβέλειας καθώς και τα κανάλια με πανθεσσαλική άδεια. Χαρακτηριστικό του Πηλίου είναι ότι ουσιαστικά αποτελείται από δύο Κ.Ε., το δυτικό που λαμβάνεται πανθεσσαλικά και μέσα στην πόλη του Βόλου αλλά έχει πρόβλημα κάλυψης στη Χαλκιδική, και το ανατολικό που έχει μεγαλύτερη κάλυψη αλλά δεν λαμβάνεται καθαρά στο Βόλο.

Σωρός: Μικρότερο Κ.Ε. στα νότια της πόλης του Βόλου, πάνω από τις Νέες Παγασές. Δημιουργήθηκε για την κάλυψη της πόλης του Βόλου μέσα στην οποία δεν λαμβάνεται το ανατολικό Κ.Ε. του Πηλίου. Καλύπτει αποκλειστικά τα ηπειρωτικά του νομού Μαγνησίας, τα παράλια του Παγασητικού κόλπου, τον Αλμυρό και ένα μικρό κομμάτι της βόρειας Εύβοιας που έχει οπτική επαφή.

Σκιάθος: Το Κ.Ε. του ΝΑ τμήματος του νησιού και της πόλης της Σκιάθου που δεν έχει οπτική επαφή με το Πήλιο.

Σκόπελος: Τοπικό Κ.Ε. για τα σημεία της Σκοπέλου που λόγω γεωμορφολογίας δεν λαμβάνουν από Πήλιο.

Αλόννησος:Τοπικό Κ.Ε. για τα σημεία της Αλοννησου που λόγω γεωμορφολογίας δεν λαμβάνουν από Πήλιο.

Ζαγορά: Τοπικό Κ.Ε. στο βόρειο Πήλιο για τη Ζαγορά και τα γύρω χωριά που δεν καλύπτονται από το Πήλιο ή το Χορτιάτη και τη Χαλκιδική.

Ανάβρα: Καλύπτει τα σημεία του δήμου Ανάβρας στα ΝΔ του νομού που δεν έχουν καλή κάλυψη από το Πήλιο, το Σωρό ή τη Λιχάδα.

Αργαλαστή:Τοπικό Κ.Ε. στο ΝΔ Πήλιο για την Αργαλαστή και τα γύρω χωριά που δεν καλύπτονται από το Πήλιο ή το Σωρό.

Προμύριο: Καλύπτει το δήμο Σηπιάδας στο ΝΔ Πήλιο στα σημεία που δεν λαμβάνουν από Πήλιο.

Σούρπη: Καλύπτει ορισμένα σημεία του δήμου Πτελεού, στο νότιο τμήμα του νομού που δεν καλύπτονται με καθαρό σήμα από το Πήλιο ή τη Λιχάδα.

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δοβρούτσι

Ελασσόνα:

Κεφαλόβρυσο:


ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο νομός Τρικάλων χωρίζεται γεωγραφικά και "τηλεοπτικά" σε δύο τμήματα: Το πεδινό μέρος του νομού συμπεριλαμβανομένης και της πόλης των Τρικάλων, που είναι και το μεγαλύτερο εδαφικά καλύπτεται από το Δοβρούτσι. Το ορεινό τμήμα του νομού στην οροσειρά της Πίνδου που βρίσκεται δυτικά και βόρεια του νομού καλύπτεται από διάσπαρτα και πολυάριθμα μικρά Κ.Ε. που έχουν δημιουργηθεί για την κάλυψη σχεδόν του κάθε χωριού ξεχωριστά.

Κορομηλιά: Το μεγαλύτερο Κ.Ε. του νομού (μετά το Δοβρούτσι). Καλύπτει την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα όλη τη γύρω περιοχή στα ΒΔ του νομού. Το σήμα φτάνει ως και τα Τρίκαλα, δημιουργώντας συχνά προβλήματα σε κοινές συχνότητες με το Δοβρούτσι.

Στουρναρέικα: Τοπικό Κ.Ε. στο ομώνυμο χωριό που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Πινδαίων. Ο κεντρικός πομπός βρίσκεται 200 μέτρα κάτω απο το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ο οποίος έχει οπτική επαφή μόνο μέσα στο χωριό. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε δεύτερος πομπός σε στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου σαν αναμετάδοση των συχνότητων του πομπού απο την εκκλησία του Προφήτη Ηλία για να καλύπτει και δυτικά τις συνοικίες Ισιώματα, Παλιάμπελα κλπ του χωριού.

Αηδόνα:


Ασπροπόταμος:


Γαρδίκι:


Στεφάνι:


Περτούλι:


Ελάτη:


Λόγγα:


Αύρα:


Κλείνος:


Φωτεινό:


Κορυφή:


Βλαχάβα:


Χρυσομηλιά:


Αιθηκές:


Λιβαδοχώρι:


ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο νομός Καρδίτσας σε αντιστοιχία με το νομό Τρικάλων καλύπτεται στα πεδινά του τμήματα από το Δοβρούτσι κυρίως και το Πήλιο. Στο δυτικό ορεινό τμήμα του νομού λόγω έντονου γεωγραφικού ανάγλυφου έχουν δημιουργηθεί πολλά μικρά και διάσπαρτα Κ.Ε. Αριθμητικά είναι λιγότερα από το νομό Τρικάλων επειδή το ορεινό τμήμα είναι μικρότερο αλλά και πιο αραιοκατοικημένο.

Πυροφυλάκιο: Το βασικό Κ.Ε. του ΝΔ ορεινού τμήματος του νομού. Καλύπτει αρκετά ορεινά χωριά στην Πίνδο καθώς και τα Άγραφα στον όμορο νομό Ευρυτανίας.


Πλαστήρας: Καλύπτει το ομώνυμο χωριό και τα σημεία που δεν έχουν ανοικτό ορίζοντα προς τον κάμπο ή το Πυροφυλάκιο.


Ανθηρό:


Αθαμάνες:


Ελληνικά:


Κατούσι:


Πετρωτό:


Καλλιφώνιο:


Μενελαΐδα:


Βραγκιανά:

Personal tools