Brasil

From EditThis.info

-

FolketllArealSpråkHovedsted
Ca 171,8 millionerCa 8.511.965Failed to parse (Can't write to or create math temp directory): {km^2} PortugisiskBrasilia

image004.gif

Contents

Innbyggertall:

Ca.171,8 millioner

Areal:

8.511.965 Failed to parse (Can't write to or create math temp directory): {km^2}


Språk:

Portugisisk

Valuta:

1 brasiliansk Real = ca. 2,10 NOK

Hovedstad:

Brasilia

Styresett:

Føderal republikk

Religion:

Katolisisme, kristendom

Næringsgrunlag:

Brasil er et land med enorme naturressurser. Som gull, olje, tømmer kaffe, sukker, bomull og soyabønner. er det selvfølgelig variasjoner i de ulike delene av landet. I den sørlige delen av Alle er det mye jorder. Der dyrkes det veldig mye soyabønner og kaffe. Mesteparten av kafen blirt.

Geografi:

brasil.gif

Nord i Brasil ligger den lavtliggende og omfattende regnskogen i Amazonas. Her ligger også landets høyeste punkt, Pico da Neblina som rager 2994 meter over havet. Vest i landet ligger store og relativt flate områder samt våtmarksområdet Pantanal. I sør finnes det en del åser og mindre fjell. Langs Atlanterhavskysten er det flere fjellkjeder. De største elvene er Amazonaselva, Rio Paraná med de imponerende Iguaçu-fossene, samt Rio Negro, Rio São Francisco, Xingu, Rio Madeira og Tapajós.

Klimaet er tropisk med unntak av den sydligste delen som er temperert. Regnskogen i Amazonas opplever ofte store nedbørsmengder, mens det i sør forekommer oversvømmelser samt at temperaturen iblant kan synke til minusgrader. I nordøst inntreffer det iblant lengre tørkeperioder.

En omfattende hogst av regnskogen i Amazonas truer en rekke arter av både dyr og planter, som kun finnes der. Andre miljøproblem i Brasil er luft - og vannforurensning i de større byene. Over 80% av elektrisiteten produseres av vannkraft.

Kjente kulturminner:

Den historiske bykjernen i Goiás

Goiás vitner om okkupasjonen og koloniseringen av det sentrale Brasil på 1700- og 1800-tallet. Byplanen er et eksempel på en gruveby som har blitt tilpasset til stedets omgivelser. Arkitekturen, med både offentlige og private bygninger, er beskjeden i sin utforming men harmonisk som helhet p.g.a. den hyppige bruken av lokalt materiale og lokale teknikker.Sør-Amerika

Verdensdelene

Personal tools