Pyramide

From EditThis.info

En pyramide er et byggverk som har størst tverrsnitt nederst, og som smalner av oppover mot toppen. Det har vært oppført av pyramider av flere folkslag opp gjennom historien, de mest kjente pyramidene finner vi i Egypt.

Best kjent er pyramidene fra Oldtidens Egypt, som også var formet som pyramider i full forstand. De var gravanlegg for flere av faraoene. De hadde også templer tilknyttet hvor det ble foretatt flere seremonier. Dronningene ble begravet i mindre pyramider ved siden av. Den første pyramiden, som ble laget til farao Djoser, hadde form mere som en bygning med trappeavsatser.

De best kjente pyramidene ligger ved Giza, like utenfor Kairo og ble bygd for Khufu, Khefre og Mykerinos. Ved siden av dem står Sfinksen. Kheopspyramiden er den største av alle pyramidene i Egypt. Den er også verdens mest kjente pyramide. Pyramidene ved Giza er blant Verdens syv underverker.

Man omtaler også andre byggverk som pyramider. Best kjent er kanskje forskjellige byggverk som ble oppført av flere folk i Amerika i gammel tid. Disse hadde ikke form som fullstendige pyramider, snarere som høye byggverk med skrånende sider. De ble brukt til religiøse seremonier, som for eksempel menneskeofringer.

Også i Mesopotamia, på Kanariøyene og Maldivene har det vært lignende byggverk.

her kan du sjå ein sort pyramide:   http://no.wikipedia.org/wiki/Bilde:Kheops-Pyramid.jpg
Personal tools